Kostnaden av ett destruktivt samtalsklimat

Ska vi ta ett rent ekonomiskt perspektiv så är det genomsnittliga produktionsbortfallet för en medarbetare som upplever arbetsmiljöproblem i form av dåligt samtalsklimat så mycket som 30-40 procent. Det innebär alltså mellan 12 och 16 timmars bortfall i veckan, för varje medarbetare.

15 min kostnadsfri föreläsning

Kostnaden av dålig presentationsteknik

Gör man en snabb överslagsräkning så förlorar företag som minst 80.000 kr i månaden på grund av dålig presentationsteknik. På ett personlig plan förlorar vi karriärsmöjligheter, vi har svårt att få igenom våra förslag och det vi vill. De bäst betalda personerna är inte de som är bäst på sitt jobb det är dom som har en kombination av sin spetskompetens tillsammans med en retorisk kompetens.

Med retorik kan vi bättre hantera konflikter både professionellt och privat, vi kan diskutera och förhandla till oss fördelar och bättre erbjudanden oavsett vilken situation vi är i. Konflikträdsla och nervositet inför möten förhandlingar och konflikter är några av våra vanligaste rädslor och anledningar till ångest och med rätt strategier kan vi bygga ett retoriskt självförtroende som låter oss behålla lugnet även inför viktiga situationer där pressen är hög.

Jag förstår att jag är partisk eftersom jag jobbar med det här men jag har sätt förändringen hos människor och det är helt otroligt vad rätt retoriska strategier kan göra för en människa.

quote

Pontus levererar alltid enkla och smarta strategier och tips som förbättrar ens presentationer DIREKT. Jag rekommenderar honom starkt!

– Frederika Georgii, SEO-Specialist, H&M

Dela artikel:

Relaterade nyheter och artiklar

kurs i förhandlingsteknik
Förhandlingsteknik
7 juli, 2023

Kurs i Förhandlingsteknik: 6 tips för att välja rätt kurs

Kurs i förhandlingsteknik6 tips för att välja rätt kurs   Vill du förbättra teamet med en kurs i förhandlingsteknik? Att välja rätt kurs kan vara den avgörande förändring du behöver för att ta ditt team eller din av...
9 tips i att hantera Härskartekniker och Konflikter på Arbetsplatsen
Härskartekniker
5 juli, 2023

13 Tips – Hantera Konflikter på Arbetsplatsen: Din Handbok

13 Tips i att HanteraKonflikter på ArbetsplatsenDin Handbok Vad är egentligen en konflikt ? Vad kännetecknar en härskarteknik ? Vad är det viktigt att tänka på när du ska hantera konflikter på arbetsplatsen?   I den här...
19 tips i presentationsteknik
Presentationsteknik
4 juli, 2023

19 Tips i Presentationsteknik: Din Fullständiga Guide

19 Tips i Presentationsteknik  Din Fullständiga Guide till Effektfulla Presentationer   I den här guiden hittar du 19 vetenskapligt beprövade strategier i presentationsteknik som höjer dina presentationer till nästa nivå...