Om Pontus

Pontus är retorikexpert med erfarenhet att träna allt från riksdagspolitiker till entreprenörer och företagsledare i modern retorik, presentationsteknik, förhandlingsteknik & retoriskt ledarskap.

Några av företagen som bokar Pontus

Google
swedbank
H_M
ihm
mannheimer-swartling
xlash
max-matthiessen
cepheid
Man kollar in i kameran

Kompetens och vision

Efter att i flera år byggt utbildningsprogram för både chefer och arbetslag på företag som AFRY, Skanska, H&M, Dell, PwC, ICA, och ABB så anses han vara en av de främsta retorikkonsulterna i landet och samarbetar nu även med Profile Agency.
 
Utifrån visionen att forma utbildningar som inte bara är utmanande och underhållande utan som också ger snabba och varaktiga resultat har han tagit hjälp av experter inom inlärningsforskning för att säkerställa att hans utbildningar och träningsprogram är strukturerade för maximal effekt. Möjligheterna är många men utmaning, underhållning och resultat står alltid i fokus.
 

Bakgrund och ambition

Vid 20 års ålder drabbades Pontus av panikångestattacker som ledde till en depression och social fobi. I processen att bli frisk såg han behovet av att lära sig övervinna den sociala fobin, både gällande nervositeten som kom med att stå framför en grupp och konflikträdslan som kom vid diskussioner och förhandlingar. Med hjälp av forskningslitteratur och samtal med psykologer och experter hittade han tydliga och forskingsförankrade strategier för att bli en kommunikatör i världsklass.

Nu utbildar han några av de största bolagen i Sverige och internationellt med en ambition att kraftigt utveckla utbildningsbranschen. 80% av insatser i kompetensutveckling är i dagsläget pengar kastade i sjön eftersom de inte har strukturen som behövs för att förflytta insikterna på utbildningen till deltagarnas vardag. Med hjälp av inlärningsresor, för- och efter enkäter samt en effektiv utbildningspedagogik designar han träningsprogram utvecklade för att ge snabba och varaktiga resultat.

 

  • Anpassade utbildningarMed hjälp av för- och efter enkäter skräddarsys innehållet efter deltagarnas individuella behov samt så mäter vi resultatet av deras utveckling.
  • Praktiska case & verktygUtbildningarna är konkreta med övningar som designas efter eran vardag för att ge en träffsäker upplevelse och göra det enkelt att börja använda verktygen.
  • Mätbara resultatFör att skapa en faktiskt beteendeförändring får deltagarna skriva en individuell handlingsplan med konkreta steg som följs upp över sex veckor. Efter det skickas en efterenkät ut som i kombination med förenkäten låter er se det faktiska resultatet av utbildningen.
Kontakta Pontus för mer information

*” anger obligatoriska fält

*